Sušić obradovao Sušića

Reprezentacija BIH ostale je bez Vedada Ibiševića, koji se povrijedio i neće biti na raspolaganju Safetu Sušiću za meč protiv Izraela, koji se igra 16. novembra u Haifi.

Osim Ibiševića, na povredu se tokom vikenda požalio se i Sven-Tino Sušić (propustio meč protiv Lokomotive), koji je, kao i Avdija Vršajević, dobio poziv, što je Hajduk potvrdio na svojim službenim stranicama. Međutim, veznjak Splićana je, srećom, lakše povrijeđen.

“Razgovarao sam sa Tinom i rekao mi je da nije ništa strašno i da će biti spreman za reprezentaciju, tako da na njega računam”, riječi su bh. selektora, koji će na spisak ponovo uvrstiti stopera Bayer Leverkusena Emira Spahića, ali i stopera Hoffenheima Ermina Bičakčića, koji se oporavio od povrede.

Podsjetimo, reprezentacija BiH će se okupiti 12. novembra u Trening-kampu u Zenici, gdje će se spremati za možda i najvažniju utakmicu u ovim kvalifikacijama.

Od ishoda meča u Haifi, naime, zavisi i sudbina bh. reprezentacije u kvalifikacijama za Euro, ali i selektorska sudbina Safeta Sušića, koji bodove izgubljene u Zenici protiv Kipra, sada mora nadoknaditi protiv Izraela, kako bismo se ponovo vratili u ravnopravnu trku za prva dva mjesta na tabeli.