Sušić otkrio kako će izgledati napad Zmajeva protiv Izraela

Iako su izostanci Edina Džeke, Vedada Ibiševića nenadoknadivi, što je ponovio nekoliko puta, a uz to nemamo na raspolaganju ni Kolašinca, Salihovića, Vršajevića i Sušića, Pape smatra da može sastaviti dobar tim od preostalih zdravih igrača, među kojima ima jednog Spahića, Begovića, Lulića, Pjanića…

“Svi oni su shvatili da samo dobrim igrama u svojim klubovima, ali i u reprezentaciji, mogu biti dio ovog tima. Njihov najveći motiv u ovoj utakmici treba biti dokazivanje, jer svi oni moraju vidjeti šansu da se nametnu, s obzirom na to da se na proljeće vraća pet-šest igrača. Međutim, ukoliko pobijedimo Izrael, nemoguće bi bilo ignorirati ijednog igrača, koji će nastupiti.”

Iako je podrška javnosti Safetu Sušiću u posljednje vrijeme itekako oslabila, naš selektor je stava kako BiH sigurno ide na Euro. Bilo to sa 18 ili 17 bodova, a razlog za optimizam mu daje upravo podatak da i bez šestorice povrijeđenih, od kojih su petorica mahom standardni igrači, i dalje ima dobar tim.

Naravno, zbog mira u kući i manjeg pritiska na njega i igrače, pobjeda u Haifi bi sjajno došla, pogotovo jer bismo se onda vratili u ravnopravnu utrku za prva dva mjesta, a sa porazom bismo se morali okrenuti borbi za baraž i salvom kritika i novinskih natpisa o tome kako je trebalo biti, a nije bilo.

Ipak, kada Pape kaže da nema adekvatnih zamjena za Džeku i Ibiševića, onda on zaista govori istinu, jer naša zemlja nema igrača ni približnog kvaliteta poput njih, ali donekle su u pravu i kritičari, koji tvrde da se jedan takav igrač morao, u godinama iza nas, približiti A selekciji. 

“Imao sam dilemu, ali sam je riješio. U napadu će igrati Izet Hajrović, a na desnoj strani Zoran Kvržić”, kaže Sušić i objašnjava:

“Izet nema mnogo utakmica ove sezone, ali posjeduje kvalitet da riješi meč. Razmišljao sam i o Višći, ali on će čekati šansu sa klupe, jer je to igrač, koji može donijeti prevagu, pogotovo kada uđe. Hajrović nije dovoljno fizički spreman i kako utakmica bude odmicala, padat će u igri i zbog toga moram i na klupi imati alternativu, koja će podići nivo igre, a to je Višća, kojeg izuzetno cijenim. Moram ga sačuvati”, riječi su Sušića, koji dodaje kako je u karijeri prolazio i mnogo gore stvari, nego što je to sada slučaj, prenosi Goal.com.