Sve što je lijepo kratko traje? Glavni čovjek Zagrebove obitelji dobio ‘nemoralne’ ponude

Veselin Vujović, trener PPD Zagreba, ponosan je na sezonu koja je iza njega. Sezonu u kojoj je s objektivno puno slabijom momčadi došao do četvrtfinala Lige prvaka, trećeg mjesta u SEHA Gazprom ligi i gotovo je sigurno da će osvojiti Hrvatski kup i prvenstvo.

[ads1]

Bez obzira što su to ista dostignuća kao i lani, postoji jedna velika razlika: prošle je godine Zagreb u uzvratu četvrtfinala Lige prvaka izgubio u Barceloni s 22 pogotka razlike, dok je ove sezone odigrao 32:32 u Parizu. Na kraju tekuće sezone iz kluba odlaze vratar Filip Ivić (Kielce) i desni vanjski Luka Stepančić (PSG), ali “bijeli lavovi” bi po pričama sljedeće sezone trebali biti puno jači. S pojačanim kadrom igrača prava šteta bi bio odlazak glavnog čovjeka momčadi, Veselina Vujovića.

”Imam ugovor na još jednu sezonu, ali s klauzulom da mogu otići ako dobijem bolju ponudu.  A ponuda, hvala Bogu, ima. Gotovo me svaki dan zove šeik iz katarskog kluba Al Sadda i pod svaku cijenu želi me dovesti. Ne pita za cijenu. Zovu me iz Irana. Čelnici njihova saveza rekli su mi da sam ispišem svotu na čeku”, kaže Vujović.

0d72cb708fa454f50ab2a8fd7ce503b1

Na pitanje da li je bilo ponuda iz Europe, crnogorski stručnjak zagonetno je odgovorio:

”Naravno. Odbio sam poljsku Wislu iz Plocka i španjolsku La Rioju. U igri je još jedan klub zvučna imena, ali ne bih sada to iznosio u javnost. Barem ne dok ne razgovaram s čelnicima PPD Zagreba. A oni zasad nisu dogovorili termin sastanka. Naravno da bih volio ostati, dečki su sjajni, ali ne ovisi sve o meni”, istaknuo je Vujović.

Naravno da su Vujovićevi rezultati odjeknuli u Europi i da je zahvaljujući tim rezultatima skočila cijena stručnjaka koji je “zapalio” rukometnu Hrvatsku i Zagreb. I bilo bi lijepo da se suradnja nastavi jer novi PPD Zagreb, dvostruki europski prvak, u sljedećoj sezoni sigurno može napasti plasman na završni turnir Lige prvaka.