Svi golovi Edina Džeke u 2014. godini

Bh. reprezentativac Edin Džeko postigao je u 2014. godini 25 pogodaka, što u dresu Manchester Cityja (20 golova), što u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine (5 golova). 

Džeko je  u ovoj godini prvi put sa Zmajevima zaigrao na Svjetskom prvenstvu, gdje je postigao jedan gol i to protiv Irana, a ostaće upamćen i po neopravdano poništenom pogotku protiv Nigerije, kojim bi bh. reprezentaciju sasvim sigurno odveo u drugi krug Mundijala.

Edin je u 2014. godini za Manchester City odigrao ukupno 46 utakmica, od toga 19 u Premier ligi postigavši 14 golova, 6 u FA kupu (2 gola), 4 u Capital One kupu (4 gola) i 7 u Ligi prvaka gdje nije bio strijelac. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine Dijamant je u prošlog godini odigrao ukupno 10 utakmica, a pet puta je pogađao protivničke mreže.

Da Edin nije grub igrač, pokazuje i podatak da je u protekloj godini dobio samo 9 žutih kartona i ni jedan crveni. Edin se može pohvaliti i velikim brojem asistencija, imao ih je 17, najviše u Premier ligi (7) i FA kupu (5).

Uživajte u svim pogocima našeg Dijamanta.