Ponedjeljak, 25.06.2018.

Svi pričaju o najboljim golovima sezone, a ovo su najgori!

Nogometna sezona 2016/2017 u svim značajnijim evropskim takmičenjima je iza nas. Još je ostalo da ispratimo vjerovatno i najvažniju – finale Lige šampiona u kojem se sastaju Real Madrid i Juventus. 

Turbulentnu sezonu obilježila je dominacija Chelsea na ostrvu, Juventusa u Italiji, jedan novi strašni tim Monaca predvođen čudom od djeteta Mbappeom, kao i jedna od najzanimljivijih sezona u najjačem evropskom nogometnom takmičenju.

Sem odličnih utakmica, sezonu su obilježili i neki fantastični golovi postignuti nakon timskih akcija ili momenata individualnog nadahnuća nogometnih genija naše generacije, a od kojih mnogi portali prave kolekcije i biraju najbolje.

Međutim, na drugoj strani postoji i golovi koji su bili više plod (ne)sreće ili jednostavno čudnog spleta okolnosti nego li nogometnog umijeća pojedinca i ekipe.  Ipak mnogi će reći nešto što je apsolutna istina: kako god da je postignut, gol je gol i u konačnici vrijedi isto. U nastavku pogledajte jednu kompilaciju takvih nes(p)retnih golova.

Foto: Action Images