Teletović: To nije bol, tu ostajete bez daha

Mirza Teletović, košarkaš Brooklyn Netsa i kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, kojem je krajem januara ustanovljena plućna embolija, izjavio je u srijedu za Al Jazeeru da se oporavlja te da je već počeo trenirati.

“Snimao sam pluća i ne postoje više ti ugrušci, sve je nestalo u četiri sedmice. Nije sve toliko strašno koliko se u medijima pričalo. Nakon tri sedmice, već sam počeo polako da džogiram i da trčim, mogu da treniram sa 70 posto kapaciteta.”

Teletović ipak dodaje da će morati piti lijekove najmanje tri mjeseca te je još neizvjesno da li će igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine na Evropskom prvenstvu krajem ljeta.

“Sada je prerano pričati o bilo čemu, morat ću sačekati neko vrijeme da znam taj odgovor”, rekao je Mirza.

Krilni igrač Netsa je sredinom druge četvrtine susreta protiv Los Angeles Clippersa, koji je odigran krajem januara napustio parket, budući da je imao problem s disanjem.

“To je prvi put u životu da mi se desi nešto tako… i to nije bol, tu ostajete bez daha. Teško je funkcionisati i igrati kada vam ne radi 70 posto pluća.”

Teletović navodi da je imao veliku podršku navijača i kolega igrača.

“Dobio sam veliku podršku od svojih kolega iz Brooklyn Netsa, iz Španije, od kolega u Belgiji, gdje sam igrao, i od čitave Bosne i Hercegovine”, kazao je on i zahvalio se svima na podršci.