Pirlo: To je samo masturbacija za kondicione trenere

Najzanimljivije izjave iz svijeta nogometa u 2014. godini sakupljene na jednom mjestu. Neke su inteligentne i na mjestu, a neke i ne baš.

“Usporeni snimci akcija nisu realan fudbal. Svi mi želimo da vidimo Moniku Beluči golu, ali ne želimo da je gledamo kroz rendgen”, Marčelo Biki.

“Jednog dana, nećemo više imati Svjetsko prvenstvo, već inter-planetarno takmičenje”, Sep Blater.

“To je samo masturbacija za kondicione trenere”, Andrea Pirlo o zagrijavanjima prije meča.

“Tribina bez navijača je isto kao žena bez grudi”, Siniša Mihajlović.

“Ako pobijedimo Kostariku, želim poljubac u obraz od britanske kraljice”, Mario Baloteli.

“Zvuči baš tako kao što jeste. Lopta je pogodila moje brkove. To je bio gol postignut brkovima”, Brazilac Fred o pogotku protiv Kameruna.

“On je specijalista za neuspjehe. Osam godina bez trofeja najbolje govori o tome”, Žoze Murinjo o Arsenu Vengeru.

“Ja sam sportista, a ne promoter brendova. Nisam osoba koja voli da pozira u donjem vešu”, Manuel Nojer tvrdi da nema ništa zajedničko sa Kristijanom Ronaldom.

“On je gori od Drakule, jer Drakula s vremena na vrijeme izađe iz svog kovčega. A on se nikada ne pomera sa gol linije”, Brus Grobelar o statičnom Minjoleu.

“Pirlo je toliko dobar da je sa namjerom pogodio prečku”, Tjeri Anri.

“Gvardiola je lud za fudbalom. Možete ga zvati u tri sata ujutro kako biste diskutovali o taktici”, Arjen Roben.

“U poređenju sa Svenom Benderom, Čak Noris je curica”, sportski direktor Borusije Dortmund.

“Biti drugi na listi najboljih je isto kao i biti posljednji. Ja na toj listi treba da zauzimam prvo, drugo, treće, četvrto i peto mjesto”, Zlatan Ibrahimović.

“Pogledajmo, na primjer, Antonija Kasana. On tvrdi da je spavao sa 700 žena, ali niko ga više ne zove u reprezentaciju. Može li on biti sretan čovjek? Ja sigurno ne bih bio”, Andrea Pirlo.

“Osjećali smo se kao na roštilju. U takvim trenucima shvatite koliko je kaktus fascinantan jer nikad ne uvene”, Tomas Miler o tropskim vrućinama u Rio De Žanieru.