TOP 10: Najbrutalniji golovi koje smo vidjeli u 2018. godini!

10golova2018

Za neke kobna, za neke godina iz snova, bliži se kraju. U njoj je viđeno mnogo brutalnih golova, a naš izbor se najviše usaglašava sa momkom ‘kodnog’ imena Dan1s.

Youtuber je skoro savršeno izvukao najljepše i najbrutalnije golove koji su obilježili godinu za nama. Udobno se smjestite i naredne skoro tri minute uživajte u pravoj magiji.

 

10) Ruben Neves i raketa protiv Derby Countya: Igrač za kojeg se može reći kako je ovo njegova godina. Maestralnim partijama je skrenuo pažnju velikog Citya na sebe, a nije tajna da se pretplatio na golčine kao protiv Derbya.

9) Ivan Rakitić poznatiji kao uspavanka za Wembley: Hrvatski veznjak koji jednostvano ne zna postići običan pogodak. Kruna ove sezone pored fascinantnog prvenstva u Rusiji je i ovo remek djelo protiv Spursa.

8) Adamov spektakularan volej protiv Leedsa: Nogometašu Sheffielda će 2018. godina ostati upamćena po zaista brutalnom golu kojeg je spakovao Leedsu. Potpuno zasluženo se nalazi na visokom osmom mjestu.

7) Riley Mcgree sa škorpion udarcem koji je zaludio svijet: Mcgree je potpuno zasjenio velemajstore ove igre kada je kao 19-godišnjak spakovao gol o kojem se priča i danas!

6) Benjamin Pavard sa pogotkom karijere u Rusiji: Pavard je savršeno odigrano prvenstvo u Rusiji svakako krunisao golom koji je izabaran za najbolji na turniru. Pametnom dosta.

5) Ćirino mangupiranje protiv Cagliarija: Talijan koji na svojim leđima nosi rimski klub je u 2018. godini postigao mnoge prelijepe golove, ali je ovaj svakako najbolji. Čista umjetnost.

4) Quaresma i njegov patent: Problematični Portugalac je u Rusiji ponovo demonstrirao zašto je vlasnik najljepšeg ‘vanjskog udarca’ kojim je uspavao Iran.

3) Antologijske škarice Ronalda: Golčina koja će vjerovatno kotirati kao najbolja u historiji što se tiče ovog turnira. Ujedno i prekretnica za njegov transfer u Torino. Čak je i Buffon zapljeskao.

2) Abdullah Balikuv sa reainkarnacijom Carlosovog gola: Turski fudbaler je više sretno nego spretno zakucao golčinu pod samo prečku iz kornera, što je bilo dovoljno da se nađe na visokoj poziciji ‘naše’ liste.

1) Njegovo visočanstvo, Gareth Bale: Velšanin je škaricama kompletirao potpunu katastrofu njemačkog golmana koji je nakon ove utakmice ‘nestao’. Majstorija kojom je Real Madrid ispisao historiju i postavio domaći zadatak u Ligi prvaka.

 

 

 

 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku