Četvrtak, 16.08.2018.

Torino odredio cijenu za kupce Andrea Bellotija!

Prošle sezone talijanski napadač važio je za jednog od najboljih u Serie A, ali to nije slučaj i u ovoj sezoni, jer ga kroz duži vremenski period prati povreda zbog koje nije u mogućnosti da ponovi učinak koji je doveo do toga da čelnici Torina traže vrtoglavu cifru za potencionalne kupce i ove sezone.

 

I pored znatno lošije sezone koju ima, Belotti je zainteresovao nove vlasnike Milana da na adresu kluba iz Torina pošalju ponudu za njega. Jedini problem oko cijele situacije je cijena koja je podebljana na 100.000.000 eura od koje uprava ne odustaje.

Trener Milana, Gattuso ne krije oduševljenje prema ovom momku, za kojeg je rekao da ga podsjeća na legendarnog Shevchenka. Prošlogodišnji izbori napadača nisu se pokazali isplativim, pa kineski investirori kreću u nove kupovine.

Ove sezone, 24-godišnji napadač je upisao 31 nastup, a u strijelce se upisao na 12 mečeva. Stigao je i podijeliti 2 asistencije. Sam igrač je izrazio želju da zaigra za giganta talijanskog fudbala, što bi mogao biti ključni faktor trasnfera.