TRANSFER DESETLJEĆA: Russell Westbrook ima novi klub!

120719Westbrook

Senzacija u NBA ligi, Russell Westbrook i James Harden su ponovno zajedno, ali ne u Thunderu gdje su počeli karijere, nego u Rocketsima.

Američki mediji nazivaju ovo ‘tradeom desetljeća’! Ugledni ESPN piše da su oba bivša MVP-a željeli ovakav rasplet i da se opet nađu u istoj momčadi. Posebno je to htio Westbrook, iako je osim s Houstonom, pregovarao i s Miamijem.

U suprotnom smjeru od Westbrooka otišao je Chris Paul, dva prva izbora prve runde draftova 2024. i 2026. godine te dvije zamjene izbora na draftovima 2021. i 2025. godine.

Rocketsi su se riješili Paula zato što je četiri godine stariji od 30-godišnjeg Westbrooka i tako omogućili Hardenu, koji idućeg mjeseca navršava također 30, veću priliku da osvoji NBA naslov.

U zadnje dvije godine imali smo najviše pobjeda ikad u uzastopnim sezonama i to ne bismo postigli bez nevjerojatnog Chrisa, od kojeg se opraštamo s velikom tugom i jako će nam nedostajati“, rekao je vlasnik Rocketsa Tilman Fertitta.

Veteran se tako vraća u Oklahoma City, u kojem je igrao za Hornetse kada je uragan ‘Katrina’ prisilno preselio klub u New Orleans.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku