Treća sreća: Hajrović srušio Meksiko

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u noći sa utorka na srijedu odigrala je prijateljski susret sa Meksikom na stadionu Soldier Field u Chicagu.

Naši reprezentativci slavili su rezultatom 1:0. Prvu priliku na susretu imao je napadač Bosne i Hercegovine Edin Džeko, ali je njegov udarac bez problema zaustavio Talavera. Novu priliku Džeko je imao u šestoj minuti susreta, a ovaj put lopta odlazi preko gola Meksikanaca.

Nastavili su naši reprezentativci sa napadima. Korner je u osmoj minuti izveo Misimović, a nakon gužve u šesnaestercu Meksika, Džeko se nije najbolje snašao pa je lopta završila iznad prečke Talaverovog gola. Meksiko je zaprijetio u 25. minuti susreta. Nakon jedne duge lopte Hernandez je izašao sam pred Begovića, ali je udarac napadača Manchester Uniteda zaustavila stativa. Salihović je pokušao u 31. minuti susreta, ali je njegov udarac završio daleko pored gola Meksika.

Radost našim navijačima donio je Izet Hajrović u 42. minuti susreta. Lulić je sačuvao loptu u šesnaestercu, uposlio Salihovića koji pronalazi Hajrovića u srcu šesnaesterca za vodstvo našeg nacionalnog tima. Ostalo je 1:0 za Zmajeve nakon prvih 45 minuta.

Prvu priliku u nastavku susreta imala je naša reprezentacija. Šutirao je Miralem Pjanić, ali njegov udarac glavom bez problema je zaustavio golman Meksika. U 51. minuti susreta Hernandez je pokušao, ali je njegov udarac izblokirao Spahić.

Novu priliku Edin Džeko je imao u 65. minuti susreta. Šutirao je glavom nakon centaršuta Misimovića iz kornera, ali lopta odlazi pored gola Meksika. Do kraja susreta Meksiko je zaprijetio preko Rodrigueza i Poncea, ali je Begović odlično intervenisao. Veliki broj izmjena i jednog i drugog selektora usporio je ritam utakmice, a naša reprezentacija upisala je i drugu pobjedu na turneji po Sjevernoj Americi.