Nedjelja, 24.03.2019.
Arturo Vidal Ernesto Valverde 040818

Trener Barcelone otkrio razlog dolaska Artura Vidala!

Dosadašnji veznjak minhenskog Bayerna Arturo Vidal u toku današnjeg dana trebao bi i službeno biti predstavljen kao novi igrač Barcelone. Trener Barce, Ernesto Valverde, prokomentirao je dolazak Čileanca.

Arturo Vidal u transferu vrijednom 19 milijuna eura, s potencijalnim bonusima, pridružit će se redovima Barcelone. Čileanac je posljednjih tjedana bio nadomak potpisa s milanskim Interom, međutim dogodio se obrat.

Brojni nogometni pratitelji začuđeni su dolaskom Vidala u Barcelonu, ponajviše zbog njegov karaktera, ali i načina igre, koji se nikako ne uklapa u Barcelonin stil.

Što o dolasku Vidala misli Ernesto Valverde, otkrio je na press konferenciji na Levi's Stadionu u Santa Clari:

Vidal je igrač koji će nam donijeti energiju u sredini tenera.

Znamo da ima puno iskustva. Količina utakmica koje je odigrao za svoje prethodne ekipe je impresivna. Ima veliku prisutnost i energiju na terenu.

To je isto kao s Paulinhom prošlog ljeta. Ima drukčiji profil od onoga što već imamo, što je važno. Bilo je puno kontroverzi oko Paulinha prošle godine i mnogo kritika prije nego je odigrao jednu minutu, a onda se pokazao kao zaista dobar igrač za našu momčad.

U klubu poput našeg, ima mjesta za sve, za sve vrste igrača. Neki se možda neće na prvi pogled uklopiti, ali pokušavamo obogatiti naš tim s različitim profilima igrača“, završio je Španjolac.

Vidal je četvrto Barcino pojačanje ovog ljeta, nakon dolaska Arthura Mela, Clementa Lengleta i Malcoma.

Što Vi mislite, da li je Vidal igrač za Barcelonu?