U svom stilu: Klopp objasnio zašto nikada ne nosi odijela na utakmicama

KloppLFC

Njemački stručnjak na klupi Liverpoola Jurgen Klopp konačno je uspostavio željenu filozofiju i engleski gigant izgleda zaista konkurentno na svim frontovima.

 

Prethdone sezone Liverpool je osvojio Ligu prvaka, a ni ovu nisu ništa lošije započeli s obzirom da imaju čak pet poena više od glavnog konkurenta Manchester Cityja.

Najveće zasluge svakako pripadaju karizmatičnom stručnjaku koji na jedinstven način u klupskoj trenerci isprati svaki potez svojih izabranika na terenu. Mnogi su se pitali zbog čega ne nosi odijelo, pa je odlučio objasniti cijelu priču vezanu za tu odluku.

“Ne osjećam se komforno u odijelu. Zbog kravate ne mogu disati normalno. Zato ne želim da razmišljam šta ću nositi na utakmici.”

“Ne želim da izgledam dobro pored linije, moj tim treba izgledati dobro, to je glavni cilj.”

“Sretan sam što mi ekonom da nešto u čemu mogu skakati. Stvoren sam za to. Nosim odijela s vremena na vrijeme, ali utakmica nikad nije bila dio toga”.

Imam odijela za svadbe, sahrane i situacije ako mi neko kaže da moram obući odijelo. U prošlosti mi je bilo naređeno da nosim odijelo, ali kada sam vidio da moj kolega iz protivničkog tima to ne čini, prestao sam da ga nosim pored linije.” – kazao je u svom stilu Klopp.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku