UEFA pokrenula istragu protiv Dinama: Maksimir bez gledatelja?!

031019Maksimir

Nogometaše zagrebačkog Dinama je na Etihadu u porazu od Manchester Cityja (2:0) u drugom kolu Lige prvaka bodrilo gotovo dvije tisuće navijača.

Bez obzira na sjajno navijanje Dinamovih navijača ovog puta nije moglo proći bez problema. Naime, UEFA je pokrenula istragu nakon što su Dinamovi navijači navodno počupali oko 150 sjedalica.

Do incidenta je došlo u 65. minuti utakmice kada je Sterling zabio za vodstvo Cityja. Prema pisanju engleskih medija, također je jedan od navijača snimljen kako salutira nacističkim pozdravom.

Nije samo Dinamo pod istragom jer i Cityjevi navijači bacali su predmete na travnjak, a službena objava kazne trebala bi stići 17. oktobra.

Podsjetimo, UEFA je kaznila Dinamo u aprilu igranjem dviju domaćih utakmica u europskim natjecanjima bez prisustva gledatelja, od kojih je druga uvjetno na dvije godine.

Kao razlog takve odluke navedena su četiri prekršaja tijekom prvog dvoboja osmine finala Europske lige protiv Benfice igrane 7. marta.

Zbog rasističkog ponašanja navijača Dinamo je kažnjen sa 20 tisuća eura i jednom utakmicom pred praznim tribinama, a ukoliko se u sljedeće dvije godine takav prekršaj ponovi automatski slijedi kazna igranja još jedne utakmice bez gledatelja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku