United planira platiti 50 miliona za igrača koji je odigrao samo devet utakmica u ligi

Woodwardpojačanje

Manchester United je godinama unazad klub od kojeg rivali za transfere izvlače velike svote novca za igrače koji su u najmanju ruku neprovjereni u jednoj od najjačih liga na svijetu.

Dolaskom Ole Gunnar Solskjaera, situacija se počela popravljati, bar za kratko. Stigla su dva izuzetno kvalitetna igrača za cca 70 miliona funti, što je za današnje standarde prilično prihvatljiv posao.

Međutim, Ed Woodward je zainteresovan za kupovinu igrača koji je u prethodnoj sezoni skupio svega devet utakmica u Premiershipu.

Riječ je o mladon veznjaku Newcastlea Seanu ongstaffu koji važi za jednog od najperspektivnijih mladića na svojoj poziciji u Engleskoj.

Iako se radi o perspektivnom igraču koji će pomoći klubu da vrati stari renome koji ga je krasio za vrijeme Fergusona, mnogi misle da ne vrijedi onoliko koliko ‘Svrake’ traže za njegov potpis.

Manchester je poslao ponudu od 20 miliona funti, ali je uprava kluba sa St Jamesa jasno dala do znanja da u pregovore ne ulaze ispod 50 miliona, koje će ‘Đavoli’ vjerovatno isplatiti, prenose inostrani mediji.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku