Usain Bolt: Ne šalim se, želim postati fudbaler!

Svjetski rekorder na 100m, Jamajčanin Usain Bolt ne odustaje od fudbalske karijere. Najavio je da će se vratiti u Borussiju Dortmund kako bi trenirao tri sedmice i procijenio na kojem se nivou nalazi i šta je neophodna da poboljša kako bi napredovao.

 

Najbrži čovjek na planeti proveo je dva dana u trening kampu Borussije Dormtund gdje je trenirao s ekipom, ali kaže kako se planira vratiti kako bi unaprijedio svoju igru, koju je ocijenio 7/10.

“Za mene je to velika stvar. Svi misle da se šalim, ali ja sam ozbiljan. Vraćam se uskoro u Dortmund, gdje ću trenirati nekoliko sedmica sa odličnim fudbalerima. Moram bolje da procijenim na kojem sam nivou i na čemu moram raditi kako bih napredovao. To je nešto na šta sam potpuno fokusiran. Radujem se novom izazovu, jer želim da se nastavim baviti fudbalom u skorijoj budućnosti.”

“Nisu očekivali da mnogo razumijem igru, ali je tako. Sve u ovom trenutku je za mene poboljšanje. Mnogo učim, veliki sam borac i uvjeren sam da mogu uspjeti!” – istakao je Bolt