VELIKA AFERA U BIH: Suci i delegati uhićeni zbog namještanja!

111119BIH

Jedanaest nogometnih sudaca, menadžera te dužnosnika Nogometnog saveza BiH pod istragom je zbog sumnje da su sudjelovali u namještanju rezultata utakmica.

Sumnja se u namještanje utakmica ranije odigranih u državnoj nogometnoj ligi i nogometnoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

U priopćenju Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) stoji kako su istragom obuhvaćeni Ilija Živković, Miloš Gigović, Zoran Grbić, Salem Prolić, Vladimir Dominković, Irfan Durić, Haris Poprženović, Mirza Kazlagić, Kenan Bajraktarević, Ante Bilješko i Fuad Zahirović.

Tereti ih se da su u sezoni 2018/19 namještali rezultate utakmica delegirajući za to podobne suce koji bi pritom imali zaštitu dužnosnika Nogometnog saveza unatoč pritužbama na suđenje.

Iz Tužiteljstva BiH navode kako su svi osumnjičeni dobili novac kako bi napravili sve da utakmice završe dogovorenim rezultatom.

“Snažno smo opredijeljeni i spremni pružiti svaku vrstu potpore državnim tijelima kroz dostupnu dokumentaciju i informacije kojima raspolažemo kako bi ona što uspješnije radila na otkrivanju nedopuštenih i koruptivnih radnji pojedinaca koji participiraju u radu nogometnih tijela”, stoji u priopćenju NS BiH.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku