Manchester City se provukao: Jamie Vardy od junaka do tragičara!

Četvrtfinale Carabao kupa donijelo nam je susret Leicestera koji je i pored poreza u posljednjem kolu Premiershipa u usponu forme i Manchester Cityja o čijim igrama ne treba previše trošiti riječi jer svima već poznato da ove sezone (barem do sada) nije pronađen lijek za njihovu razigranost.

Obje ekipe izvele su kombinovane sastave zbog gustog rasporeda prvenstvenih utakmica koje su poznata činjenica u engleskom fudbalu krajem decembra i početkom januara, ali i zbog realne činjenice da je od svih takmičenja ovo vjerovatno i najmanje važan kup za otočke ekipe.

City je poveo golom Bernarda Silve na asistenciju Gundogana, a Leicester se uspio vratiti u bukvalno posljednjim trenucima meča golom Vardyja sa bijele tačke. U produžecima nije bilo golova pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Svi igrači Građana bili su jako sigurni, dok su u Leicesteru zakazali oni od kojih se to najmanje nadalo. Uzastopno su penale pucali Vardy i Mahrez, ali nijedan nije uspio savladati Brava. Tako je City prošao u polufinale Carabao kupa i nastavio nizati uspjehe.