VIOLA NE STAJE: Nakon Riberyja stiže još jedno TOP pojačanje!

RiberyFIO

Dugogodišnji član Bayern Munchena Franck Ribery potpisao je danas dovogodišnji ugovor sa Fiorentinom i tako dodatno pojačao konkurenciju u vrhu napada.

Promjena vlasničke strukture u Fiorentini do sada daje pozitivne rezultate. Italijanski milijarder Rocco Commisso održao je riječ i povukao par obećevajućih poteza kada je izlaz u Evropu u pitanju.

U klubu je i pored velikog broja ponuda ostao Federico Chiesa, a kao pojačanja su stigli  Kevin-Prince Boateng, Milan Badelj, Erick Pulgar, Pol Lirola i Franck Ribery.

Međutim, prema izvještajima iz Italije, to nije sve. ‘Viola’ će za kraj prijelaznog roka krenuti po tzv. “top” pojačanje koje će kompletirati momčad spremnu za sami vrh tabele u novom izdanju Serije A.

Kao glave mete pominju se tri provjerena imena. Domenico Berardi koji godinama igra sjajno u Sassuolu, Rodrigo De Paul koji je eksplodirao prošle godine u dresu Udinesea i kao treća opcija pominje se Španac Suso koji brani boje Milana.

Rezultat slika za berardi sassuolo 2019

Rezultat slika za rodrogio de paul 2019

Rezultat slika za suso milan 2019

Svi klubovi traže približno 30 miliona za evenutalne transfere. Prijelazni rok u Italiji ističe 2. septembra i do tada će novi vlasnik pokušati smanjiti, ili u najboljem slučaju aktivirati klauzule nekog od pomenutog trojca.

 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku