Višća: Dokazaću da sam igrač za početne postave i u reprezentaciji

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Višća ove sezone igra odlično i pruža fenomenalne partije u dresu Istanbul Basaksehira. Redovno asistira i postiže pogotke, a njegov tim se nalazi u samom vrhu tabele turske Super lige i ako nastave u ovom ritmu mogli bi da izbore Evropu sljedeće sezone.

Edin ističe da je vrlo zadovoljan svojom formom i igrama ove sezone, te statusom u ekipi.

“Kako kažu ljudi, dobro je ali može i bolje. Ove sezone zaista ide dobro, kako meni tako i ekipi. Uz malo sreće mogli smo imati koji bod više. Do sada sam odigrao sve utakmice za klub i to je ono što me raduje”, naglašava Višća.

Njegova sjajna forma je ujedno i preporuka novom selektoru naše reprezentacije Mehmedu Baždareviću da ga uvrsti na spisak A reprezentativaca, a Edin se nada da u budućnosti neće biti samo sporedna uloga u reprezentaciji.

“Uvijek sam bio okolo tima, a najbolja preporuka je teren. Osjećam se zaista dobro, ali, bez da me neko pogrešno shvati, nikad nisam dobio pravu priliku u reprezentaciji. Osjećam da je došlo moje vrijeme i ukoliko dobijem pravu priliku, to ću i dokazati.”

“Golovi, igra, forma…, moje su preporuke novom selektoru, a iz utakmice u utakmicu igram sve bolje. Samo da me zdravlje posluži i spreman sam dokazati da sam igrač za početne postave i u reprezentaciji BiH”, poručio je Edin Višća.