Vraća se kući: Hummels objasnio zbog čega je potpisao za Bayern

Bayern iz Munchena danas je službeno objavio da je 27-godišnji defanzivac dortmundske Borussije i reprezentacije Njemačke potpisao petogodišnji ugovor sa bavarskim klubom za obeštećenje od 38 miliona eura.

[ads1]

Hummels je još jedan u nizu igrača koji prelazi iz Dortmunda u Munchen, a prije njega su to uradili Lewandowski i Gotze. Nijemac je na svom Facebook profilu objasnio zbog čega je ustvari prešao u redove velikog rivala.

[su_quote cite=”Mats Hummels”]Nakon što je danas objavljen moj transfer u Bayern, volio bih da malo pojasnim cijelu situaciju. Posljednjih nekoliko sedmica bukvalno nisam spavao zato što sam trebao donijeti jednu od najtežih odluka do sada u svom životu.

Na kraju, počinjem da shvatam da je ispred mene opet novi izazov u gradu u kojem sam rođen i gdje žive moji prijatelji i cijela moja porodica.

Jasno mi je da će nekima biti teško da shvate moju odluku. Ali nakon sjajnih devet godina u Dortmundu, bilo je vrijeme da opet probam nešto novo. Teškog srca napuštam klub i tim sa kojim sam zajedno rastao i sa kojim sam bio u mogućnosti da slavim velike uspjehe.”

Želim da se zahvalim treneru, saigračima i divnim navijačima koji su mi bili podrška svih ovih godina u Dortmundu. Dobio sam mnogo poruka kojima su me pokušavali uvjeriti da ostanem u Borussiji, ali moja odluka je konačna. Hvala svima![/su_quote]