Wenger: On je kao muzičar koji uvijek svira prave note u pravom trenutku

Mesut Ozil igra vjerovatno najbolju sezonu otkad je prešao u Arsenal, što je za mnoge fudbalske stručnjake osnovni razlog dobrih igara Tobdžija u posljednjih nekoliko mjeseci.

Takvog je mišljenja i menadžer ekipe iz Londona Arsen Wenger, koji smatra da je njemački reprezentativac poput muzičara koji uvijek svira prave note. Ipak, Francuzu je još u januaru 2010. godine nanio veliko razočaranje, kada je Ozil izabrao Real Madrid umjesto Arsenala, ali se ipak tri godine kasnije konačno našao na Emiratesu.

“Ozil me je nazvao i rekao: ‘Žao mi je, izabrao sam Real Madrid’. Ja sam mu odgovorio: ‘Uredu, želim ti sreću’. Naravno, bio sam oduševljen kada sam čuo za mogućnost da ga dovedemo iz Reala”, rekao je Wenger.

Franuski strateg sada uživa u potezima kreatora Arsenalove igre. “On je inteligentan. Mesut je kao muzičar koji uvijek svira prave note u pravom trenutku. Kada treba da doda loptu on je doda. On izlazi iz nemogućih situacija na pravi način, ali nije neko ko će siliti loptu, učinak tima mu je uvijek važniji od ličnog ega”, dodao je Wenger.

Arsenal je protekle noći ostvario veliku pobjedu u Pireju i domogao se plasmana u osminu finala Lige šampiona, dok u Premier ligi drži drugu poziciju na tabeli, odmah iza senzacionalnog Leicestera.