Zaboravljeni prvi pick NBA drafta zaradio 37 milijuna dolara!

170919Fultz

Američki košarkaš Markelle Fultz bio je prvi pick NBA drafta 2017., ali u dvije godine odigrao je samo 33 susreta.

Fultz je na draftu 2017. glasio za najtalentiranijeg igrača nakon što je u jednoj sezoni na sveučilištu Washington u prosjeku postizao 23,2 koša, 5,7 skokova i 5,9 asistencija.

Zbog toga je Philadelphia uoči drafta Bostonu poslala prava na treći pick te budući izbor prve runde u zamjenu za pravo na prvi pick, na kojem su izabrali Fultza.

Fultz je trebao biti šlag na torti mlade i talentirane momčadi Philadelphije. Međutim, na samom početku njegove debitantske sezone pretrpio je misterioznu ozljedu ramena.

Fultz je nakon toga potpuno promijenio šut i način igre. Ubrzo je njegov klub odlučio da neće igrati dok se ne otkrije što mu je. Nakon višemjesečnog treniranja na ispravljanju šuta, Fultz se vratio na parket krajem sezone i 11. aprila postao najmlađi igrač u povijesti NBA lige koji je ostvario triple-double.

Na početku sljedeće sezone trebao je biti prvi razigravač Philadelphije, ali nakon dolaska Jimmyja Butlera, izgubio je mjesto u petorci.

S obzirom na to da je i dalje imao problem s ramenom, njegov menadžer je odlučio da Fultz neće igrati dok se ne otkrije što mu je. Na kraju se ispostavilo se da se radi o poremećaju živca koji rezultira bolom i slabosti u ruci.

Nakon toga ga je Philadelphia trejdala u Orlando za Jonathona Simmonsa i dva buduća izbora na draftu. U Orlandu su kasnije objavili da Fultz neće igrati do kraja sezone zbog ozljede.

Iako još uvijek nema naznaka o tome kad bi se mogao vratiti na parket, Fultz je već osigurao zaradu od 37 milijuna dolara za dvije godine NBA ligi, bez obzira na to što je dosad odigrao samo 33 od moguće 164 utakmice.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku