Zbog ove vrste motivacije svi u Madridu su spremni ostaviti srce na terenu za Zizoua

ZidaneCasemiro

Real Madrid se na neutralnom terenu daleko od Španije okitio još jednim trofejom španskog Superkupa. Nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca savladali su nezgodni Atletico Madrid.

Francuski stručnjak na klupi ‘Kraljeva’ Zinedine Zidane tako je postavio još jedan impresivan rekord kao trener koji je dobio osvojio od devet posljednjih finala.

Na početku povratničkog mandata Zidanea u Real Madridu stvari nisu išle po planu. Međutim, ponovo je uspostavljena hemija koja je krasila ekipu u nekim prethodnim sezonama i čini se da je samo nebo granica za ove momke.

Sasvim je logično da sve zasluge za “dizanje iz pepela” pripadaju Zidaneu jer je udahnuo novi život u zvijezde koje su bile u padu forme nakon njegovog odlaska.

Jedan od njih je svakako i Casemiro. Brazilac se preporodio i ponovo je stari dobri razbijač na sredini teren, baš kao što to Zizou i traži od njega.

Kakvu motivaciju daje svojim igračima Francuz najbolje pokazuje snimak nakon finala u kojem se strastveno pozdravlja sa veznjakom.

“Dolazi ovamo, đubre. Uspio si još jednom, čudovište. Zaista jesi!” – poručio je Zidane igraču koji je spreman ostaviti srce na terenu za svog trenera.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku