Zec novim golom donio pobjedu Genclerbirligiju

Bosanskohercegovački napadač Ermin Zec i večeras je svom Genclerbirligiju donio tri boda, te je tako još jednom selektoru našeg nacionalnog tima Safetu Sušiću poslao poruku pred objavljivanje spiska za Mundijal.

U posljednjih mjesec dana Genclerbirligi je odigrao šest susreta u nacionalnom prvenstvu i pritom je osvojio 13 bodova, odnosno četiri puta je trijumfovao, te je upisao po pobjedu i poraz. Postigli su fudbaleri ovog turskog kluba u tih šest utakmica isto toliko golova, a četiri je na svoj konto upisao bosanskohercegovački napadač.

Od četiri postignuta pogotka Ermina Zeca u pomenutim susretima čak tri su bila odlučujuća, odnosno svojim golovima protiv Eskisehirspora, Gaziantepsora i Bursaspora, Zec je Genclerbirligiju donio devet bodova. Nekadašnji napadač bugojanske Iskre i Šibenika igra u fenomenalnoj formi, a na njegove igre pažnju treba obratiti i selektor našeg nacionalnog tima Safet Sušić, koji će početkom maja objaviti spisak putnika za Mundijal.

Na Papetovom spisku sigurno mjesto u napadu imaju dva fudbalera, Edin Džeko i Vedad Ibišević, a trećeg selektor još uvijek traži. S obzirom na formu, igre koje pruža u toku cijele sezone, pogotovo u posljednjih mjesec dana, to bi trebao biti Ermin Zec, skromni momak iz Bugojna, koji je već nastupao za reprezentaciju u vrijeme Papetove ere.

Istina, iza Zeca ne stoji niko, za nacionalni dres se ne bori putem medija, menadžerskih agencija, a ni pojedini standardni reprezentativci ne pitaju selektora kakav je njegov status. Zec je odlučio šutjeti, raditi, igrati i zabijati golove. Jedini ispravan put do reprezentativnog dresa.