Željezničar deklasirao Olimpic, fantastičan pogodak Riada Bajića

Fudbaleri Željezničara odigrali su sjajnu utakmicu u derbiju 16. kola BH Telecom Premijer lige protiv Olimpica i slavili sa ubjedljivih 3:0.

Tako, Olimpic ni u 20. međusobnom okršaju u Premijer ligi, nije uspio savladati Željezničar, koji je pitanje pobjednika na ovom meču riješio već u prvih 45 minuta.

Željo je poveo već u 13. minuti, kada nakon pogođene prečke Bajića, Kokot natrčava na odbiju loptu i posprema je u mrežu Olimpica za svoj prvijenac u prvom zvaničnom nastupu za Plave s Grbavice.

 U 32. minuti pokušava ponovo Bajić, njegov udarac zaustavlja Tomović, ali samo do Zorana Kokota koji i ovaj odbitak posprema u mrežu Olimpica za vodstvo od 2:0.

Odmah na početku drugog poluvremena viđen je najljepši trenutak na utakmici nakon što je Riad Bajić iz slobodnog udarca sa 25 metara pogodio mrežu Olimpica, a Tomović nije imao nikakve šanse za odbranu.

Do kraja susreta, Željo je imao još nekoliko poluprilika, ali jedino bitno pomena je podatak kako je stoper gostiju Bojan Regoje u 83. minuti isključen zbog udaranja Đelmića laktom.