Željezničar na Pecari osvojio vrijedan bod protiv Širokog

Fudbaleri Željezničara gostovali su u okviru 17. kola Premijer lige BiH kod ekipe Širokog Brijega i uspjeli osvojiti vrijedan bod odigravši bez golova, te su na taj način dodatno zakuhali situaciju na vrhu tabele.

U drugoj minuti je Kokot pokušao iznenaditi Soldu sa 30 metara, ali je golman Širokog bio oprezan. Tri minute poslije Wagner iskosa šutira pored lijeve stative. U desetoj minuti zbog povrede igru je napustio Bogdanović, a umjesto njega je zaigrao Čolić.

Zakarić je šutirao iz slobodnog udarca u 14. minuti, a Antolović sigurno uhvatio loptu. U 20. minuti je Kokot šutirao sa ivice kaznenog prostora u dobro postavljenog Soldu. Igrala se 29. minuta kada su Plavi propustili dvije dobre prilike. Kvesić je prošao po lijevoj strani, uposlio Đelmića na čiji ubačaj kasni Sadiković, a potom Hasanović šutira sa 20 metara.

Udarac Kožulja u 33. minuti hvata Antolović. U 39. minuti Wagner je povukao loptu šutirao i pogodio lijevu stativu našeg gola.

U prvih deset minuta drugog dijela nismo mnogo vidjeli. Wagner je pokušao udarcem sa 20 metara, ali je Antolović bio na visini zadatka. U 72. minuta Wagner upošljava Zakarića koji šutira preko gola.

Drugo poluvrijeme nije donijelo mnogo prilika. Domaći su imali veći posjed, dok je naša ekipa pokušavala ugroziti gol Širokog preko kontra napada. Igrala se 92. minuta kada je Antolović sa dvije fantastične odbrane spasio svoju mrežu.