Costakazna

ŽESTOKA KAZNA: Costa zbog incidenta sa sudijom završio sezonu!

Nogometaš Atletico Madrida Diego Costa skupo je platio crveni karton koji je dobio protiv Barcelone proteklog vikenda s obzirom na to da mu je Komisija za takmičenje Nogometnog saveza Španije izrekla kaznu od osam utakmica suspenzije.

Costa je crveni karton dobio u prvom poluvremenu derbija protiv Barcelone nakon što je žestoko protestvovao kod glavnog arbitra, a s obzirom na to da mu je psovao majku i žestoko ga uvrijedio, Jesus Gil Manzano pokazao mu je direktan crveni karton.

Komisija za takmičenje Nogometnog saveza Španije, a kako je ranije i najavljeno u španskim medijima, suspendovala je Diega Costu na osam utakmica, što znači da on više neće igrati u ovoj sezoni.

Nakon utakmice na Nou Campu Diego Costa nije sačekao saigrače u svlačionici i odmah je napustio stadion, a još uvijek nije poznato da li će s ovim crvenim kartonom završiti karijeru u Atletico Madridu ili će mu oprostiti ovaj ružan gest i pružiti mu novu šansu.

sportam/klix/sporftwitter