080219Zidane

Zidane i Balkanci – Sličniji nego što to možete zamisliti!

Zinedine Zidane je jedan od najboljih nogometaša svih vremena, a zasigurno i jedan od najvećih trenera u povijesti nogometa. 

Veliki ‘Zizou’ je u dvije i pol godine na klupi Reala osvojio tri uzastopna naslova Lige prvaka, ispisao povijest i otišao kao najveći mogući pobjednik. Francuz je trenutačno sa svojom suprugom Veronique na odmoru daleko od očiju javnosti.

U Zidaneovoj odsutnosti odlučili smo se prisjetiti zanimljive anegdote od prije deset godina koju je hrvatskim medijima prepričao bivši igrač Dinama Antonio Franja.

020819Franja1

Naime, Franja je imao čast nastupiti u ekshibicijskoj utakmici u Kanadi za momčad Vancouver All Star Teama protiv Zidanea i prijatelja, koja se odigrala 12. jula 2009. godine na BC Place Stadiumu.

Dobio sam poziv od organizatora utakmice i rado sam se odazvao“, počeo je svoju priču Franja koji je u karijeri igrao za Hrvatski Dragovoljac, Zagreb, Inter, Croatiju Sesvete, turski Bursaspor, portugalski Setubal i korejski Chonbuk Hyundai Motors.

Utakmica se trebala igrati 4. jula i svi su potvrdili dolazak, no baš u tom trenutku Zidanea su uhvatila leđa, nije se mogao pomaknuti iz kreveta, pa je sve moralo biti prolongirano za 12. jula.

“Zidane je mamac za publiku u svakom dijelu svijeta, pa se tako okupilo preko dvadeset tisuća gledatelja na stadionu”, rekao je Franja pa objasnio zašto se odlučio na tako dalek put.

Ma, tko bi propustio priliku upoznati Zidanea? Žalio bih do kraja života da nisam otišao. Uistinu je karizmatična osoba, ali i sasvim normalan čovjek. Nikome nije odbio fotografiranje, davanje autograma“, pričao je Franja.

080219FranjaZidane

Kad je utakmica završila igrači obje momčadi otišli su na zajedničku večeru koju je organizirao Zidane.

“Cijelu večer smo se odlično zabavljali, a onda smo ja i moj prijatelj predložili Zidaneu i njegovu bratu da izađemo negdje van. Nismo očekivali da će prihvatiti, ali iznenadio nas je kad je oduševljeno rekao: ‘A što se čeka. Idemo!’ “, otkrio je Franja pa dodao:

Kad smo ulazili u diskoteku nije želio da ga se najavi, ali on je i u Kanadi velika zvijezda, pa bi nam svako malo netko prišao za separe i poželio se s njim rukovati. Strašno je duhovit. Iznenadio sam se s njihovim arsenalom fora.”

Franja je također otkrio zanimljive pikanterije iz svoga razgovora sa Zidaneom:

Pitao sam ga je li izlazio van kad je igrao profesionalni nogomet i kako se branio od silnih djevojaka koje su ga oblijetale. Kaže da je bio potpuni profesionalac i da je zato bio sretan kad smo ga pozvali da izađemo.”

Prepričao je Franja svoj dan s legendarnim Zidaneom sada već davne 2009. godine.

 

080219ZidaneFranja2