Zmajevi pokazali humanost, igrali protiv 100 Zmajića

Reprezentativci fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine su danas na stadionu Otoka u Sarajevu odigrali utakmicu protiv djece iz cijele BIH.

Reprezentativne Zmajeve je rezultatom 2:0 pobijedila ekipa u sastavu od 100 dječaka i djevojčica, a slogan ove utakmice je bio “Svi na jednom mjestu”. Utakmica je počela minutom šutnje za sve koji su nastradali u poplavama, a početni udarac na utakmici izvela je djevojčica Ajla iz Udruženja “Srce za djecu koja boluju od raka”.

Na početku manifestacije, djeca i prisutni poslali su pozdrav i poruke podrške svim mališanima iz područja pogođenim poplavama i klizištima, koja danas nisu mogla prisustvovati ispraćanju Zmajeva. Ulazak bh. reprezentativaca na teren ispraćen je ovacijama i aplauzom, a mališani na tribinama uzvikivali su “Hvala vam, Zmajevi”. Izabranici Safeta Sušića zajedno sa svojim selektorom i mališanima podigli su transparent na kojem je pisalo “Zmajevi i Zmajići za cijeli region, zajedno smo jači”.

Danas su na stadionu Otoka bila djeca iz SOS Dječijih sela BiH, djeca iz Maglaja, Nemile, Livna, Fojnice, ali i djeca iz maglajskog vrtića koji je u potpunosti uništen od poplava. Djeca iz Goražda su djeci iz Nemile uručila poklon pakete. Poslali su poruke svojim vršnjacima, a njihova najveća želja je da djeca dobiju dom.

“Djeci želimo da sto prije nađu svoje domove i da se vrate svojim kućama. Poslala sam im puzzle, medu, lutkicu, slatkiše i hranu”, ispričala nam je devetogodišnja Ranija Boloban koja je danas navijala za Zmajiće.

I osmogodišnji Hamza Bahtanović je danas bio na stadionu Otoka. “Moj omiljeni igrač je Vedad Ibišević, a našim Zmajevima želim da pobijede Argentinu, a djeci da se vrate u svoje domove”, rekao je ovaj dječak, vjerni navijač reprezentacije BiH.

“Ovo je najmaje što možemo napraviti, da se mao družimo s njima. Ovo će nam biti jedan dodatni motiv u Brazilu. Čestitamo mališanima na pobjedi”, kazao je naš reprezentativac Senijad Ibričić.

“Mislim da djeci ovo puno znači. Čestitam im na pobjedi i vidimo se sljedeći put”, poručio je golman Asmir Begović, koji je uz šalu prokomentarisao nastup Sejad Salihovića na golu. Tokom pauze između dva poluvremena Edin Džeko djeci iz zavoda Mjedenica uručio je 41 par “prve bh. patike”, a prije početka utakmice bh. reprezentativci su u gledalište ispucali lopte, te podijelili i reklamne majice.

Inicijatori održavanja ove manifestacije i utakmice bili su fudbalski reprezentativci BiH Emir Spahić, ambasador UNICEF-a Edin Džeko, ambasador Sportskih igara mladih Miralem Pjanić, ambasador Specijalne olimpijade u BiH Asmir Begović, kao i ostali Zmajevi.