Zmajevi poletjeli ka Mundijalu!

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u 11,30 sati odletjela direktnim čarter letom sa sarajevskog aerodroma za Frankfurt, odakle će se zaputiti za St. Louis i Chicago, gdje ih očekuju pripremne utakmice nakon kojih odlaze u Brazil na Svjetsko prvenstvo.

Zmajevi su u Brazil ispraćeni svečano, uz specijalnu press konferenciju koja je prenošena direktno na državnoj televiziji BHT 1, a na kojoj su govorili selektor Safet Sušić, kapiten Emir Spahić, predsjednik NFSBIH Elvedin Begić i generalni sekretar Jasmin Baković. Atmosfera u reprezentaciji vjerovatno nikada nije bila bolja, te je bilo apsolutno fantastično vidjeti naše momke kako puni samopouzdanja, međusobnog povjerenja, ali i zadovoljstva odlaze na najveći spektakl današnjice koji će pratiti stotine miliona ljudi diljem svijeta.

Odluka Safeta Sušića da prvi dio priprema održi u Sarajevu bila je pun pogodak, jer su Zmajevi osim odličnih uslova za rad imali priliku i da se direktno povežu sa svojim narodom u najtežim trenucima poplava i stradanja, te da se dodatno napune patriotskim osjećajem, koji će im zasigurno biti dodatan motiv na Svjetskom prvenstvu.

Sam plasman na Mundijal je ogroman, do sada nedostižan rezultat, ali svi u reprezentaciji poručuju kako će za svoju državu i narod učiniti sve da odu korak dalje i pred stotinumilionskim auditorijem Bosnu i Hercegovinu prikažu u najboljem svijetlu.