Zvanično: Pep Guardiola od ljeta novi trener Manchester Cityja!

Dileme više nema, španski trener Pep Guardiola će na ljeto sjesti na klupu Manchester Cityja. Ovu vijest potvrdio je Manchester City zvaničnim saopštenjem u kome se navodi da će Španac potpisati ugovor na tri godine.

[ads1]

To znači da će Manuel Pellegrini do ljeta voditi City i da će napustiti ”Građane” poslije tri godine bez obzira na rezultate koje ostvari do kraja sezone, pišu sportske.net.

Podsjetimo, mnogi engleski klubovi bili su u trci za Guardiolom – Manchester United i Chelsea prije svih, ali je Španac odlučio da pređe u City gdje će se pridružiti svom velikom prijatelju i direktoru kluba Txikiju Begiristainu sa kojim je prije osam godina stvorio jedan od najmoćnijih timova u Barceloni.

U zvaničnom saopštenju Manchester Cityja potvrđeno je da poslije višenedjeljnih pregovora finalizovan dolazak Pepa Guardiole na kraju sezone.

City napominje da je klub želio javno da saopšti ovu odluku kako bi prestale špekulacije uz napomenu da će Manuel Pellegrini imati maksimalnu podršku do isteka svog mandata.