Ponedjeljak, 19.11.2018.

Zvjezdan Misimović: Oproštaj od Zmajeva je težak, ali nisam tužan!

Bivši veznjak bh. reprezentacije je u razvovoru za Radiosarajevo.ba otkrio kako mu teško pada oproštaj od državnog dresa, ali ističe kako nije tužan, jer se to jednom moralo desiti.

 

“Nisam tužan… Znao sam da će ovaj trenutak jednog dana morati doći. Svaki reprezentativac je toga svjestan. Svima nama je teško, ali nemam razloga da budem tužan. Nadam se lijepoj oproštajnoj utakmici, još boljoj atmosferi, velikom dolasku navijača i da svi uživamo”

„Uvijek je najbolje oprostiti se kada je najljepše, barem se tako kaže… Nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu, osjetio sam da je vrijeme za rastanak. Sve je išlo u tom smjeru. Kada se pogledaju rezultati, potvrdilo se da me taj osjećaj nije prevario“.

“Nakon Mundijala u Brazilu, osjetio sam da Sušić ima neke druge planove. Niko mi to nije zvanično rekao, pa nikada ni sam selektor. No, neka dešavanja i pojedine Sušićeve izjave su išle u tom smjeru, da me više neće zvati da igram za BiH. Zato sam ranije i donio odluku da je došlo vrijeme za rastanak” – između ostalog je kazao Miske za Radiosarajevo.ba