Didier Drogba pronašao novi klub u kojem će osim igrača biti i suvlasnik

Legendarni napadač Didier Drogba ne odustaje od svoje igračke karijere iako je na pragu četrdesete godine. Drogba je pronašao novi klub u kojem će osim igračke uloge imati i ulogu suvlasnika kluba.

Didier Drogba napokon je pronašao novi klub, radi se o američkom trećeligašu Phoenix Risingu. Drogba će u Phoenixu istovremeno obnašati dvije funkcije, onu igračku i uz to važnu ulogu suvlasnika kluba.

Phoenix Rising trenutno nastupa u trećoj američkoj ligi, do sada su bili skromna profesionalna momčad na granici s amaterizmom. Dolaskom energičnog Drogbe dobili su velik zalet prema naprijed. Napadač iz Obale Bjelokosti izjavio je da mu je cilj dovesti Rising do 2020. u MLS.

Drogba intenzivno radi na pojačavanju momčadi, na meti su mu brojne bivše zvijezde Premier Lige, a prvo veliko pojačanje uz Drogbu je i dobro poznati  Shaun Wright Phillips.

Izjavu za američke medije dao je i sam Drogba: “Sumnjam da postoji negdje netko tko je istovremeno igrač i suvlasnik kluba. Takva reforma pokazuje da se stvari mijenjaju, da se lige mijenjaju i da se nogomet mijenja. Jako sam sretan zbog ovog projekta.”

 Drogba je otkrio i da je razgovarao s bivšim šefom Romanom Abramovičem: “Jako sam puno razgovarao s Romanom Abramovičem, tražio sam savjete i inspiraciju, i vjerujte mi nije lagano biti vlasnik. Puno mi znači što me istinski podržava.”

Simpatični Didier Drogba za kraj je poručio: “Ovo nije ludost, iako sigurno tako izgleda!”