Velike promjene u redovima ‘Zmajeva’! Sergej Barbarez objavio svoj prvi spisak kao selektor reprezentacije BiH

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Sergej Barbarez, objavio je danas svoj prvi spisak igrača za predstojeće prijateljske utakmice protiv Engleske i Italije.

Barbarez je nedavno dobio povjerenje Nogometnog saveza BiH, a na klupi ‘Zmajeva’ će debitovati u Newcastleu protiv Engleske 3. juna. Zatim će svega šest dana kasnije gostovati Italiji u Empoliju.

Jednu od najvećih legendi u povijesti ovog nacionalnog tima očekuju dvije zaista teške i kvalitetne provjere na selektorskoj poziciji, dok je jasno i da će ući sa dosta izmijenjenim sastavom u odnosu na onaj koji je igrao nedavne kvalifikacije za EURO i baraž.

Pjanić i Šehić su se oprostili od dresa reprezentacije, a veliki broj bitnih nogometaša nedostaje zbog povreda. Na spisku je nekoliko novih imena, odnosno igrača koji tek treba da debituju za BiH.

Golmani: Hadžikić (Velež), Pirić (AEK Larnaca), Vasilj (St. Pauli)

Odbrana: Gazibegović (Sturm), Kolašinac (Atalanta), Ahmedhodžić (Sheffield), Hadžikadunić (HSV), Bičakčić (Braunschweig), Katić (Zurich), Radeljić (Rijeka), Muharemović (Juventus)

Vezni red: Krunić (Fenerbahče), Tahirović (Ajax), Huseinbašić (Koln), Bašić (Orenburg), Gigović (Midtyjlland), Varešanović (Rizespor), Hajradinović (Kasimpaša), Burnić (Karlsruher)

Napad: Džeko (Fenerbahče), Tabaković (Hertha), Vuković (Borac), Demirović (Augbsurg)

Okupljanje reprezentacije Bosne i Hercegovine počinje 29. maja i pripreme će trajati do 2. juna, kada će ekipa Sergeja Barbareza letjeti za Englesku.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime