‘Jabuka ne pada daleko od stabla’! Sin Zlatana Ibrahimovića potpisao prvi profesionalni ugovor

Maximilian Ibrahimović, sin legendarnog napadača Zlatana Ibrahimovića, potpisao je profesionalni ugovor sa italijanskim i evropskim velikanom Milanom.

Podsjećamo, Zlatan Ibrahimović je u ljeto 2023. godine okončao karijeru i to kao nogometaš Milana u kojem je bio u dva navrata. Nakon što je završio karijeru, ovaj Šveđanin bh. porijekla ostao je na San Siru da radi kao savjetnik.

Sada je njegov sin, Maximilian Ibrahimović, potpisao prvi profesionalni ugovor u karijeri i to baš sa popularnim ‘Rossonerima’. Ovaj dečko ima svega 17 godina i igrat će za mladi tim Milana, a nakon što je prethodne sezone nastupao za U-18 tim.

Osim na poziciji lijevog krila, Maximilian je izuzetno prilagodljiv i može igrati i na drugim pozicijama u napadu. Također, nije mu strano odigrati u veznom redu.

U takmičarskoj godini iza nas nastupio je na 29 utakmica, te je postigao tri pogotka u ekipi do 18 godina. Ostaje još samo da vidimo da li i u kojoj mjeri može naslijediti oca Zlatana, što će naravno biti pretežak zadatak.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime