Dinamo na krilima Kulenovića i Pjace razbio Qarabag u Zagrebu, Zvezda nije imala mnogo razloga za slavlje u Norveškoj

U prvoj utakmici playoffa kvalifikacija za Ligu prvaka su nogometaši Dinama u Zagrebu savladali ekipu Qarabaga sa uvjerljivih 3:0.

Ovo je bila utakmica koja će sigurno ostati zapamćena u povijesti ‘Modrih’ kao utakmica u kojoj su imali i dosta sreće. Naime, tim iz Azerbejdžana je kroz cijeli meč kreirao mnogobrojne šanse, ali se i pošteno ispromašivao.

Pogodak Andradea već u drugom minutu poništen je zbog ofsajda i Dinamo se spasio. Zatim Baturina u 18. minutu trese prečku, da bi 11 minuta kasnije Marko Pjaca zatresao mrežu gostiju za 1:0. Do kraja poluvremena Juninho, Zoubir i Andrade nisu iskoristili svoje šanse.

Prijetio je Qarabag i u drugom poluvremenu, no jednostavno ništa nije ulazilo u gol. Onda je uslijedila žestoka kazna od strane Sandra Kulenovića. On je prvo pogodio 75. minutu, a samo pet minuta poslije je postavio i konačnih 3:0 za veliku prednost Dinama pred revanš.

Večeras je svoju utakmicu odigrala i Crvena zvezda, koja je na gostujućem terenu u Norveškoj poražena od ekipe Bodo Glimta rezultatom 2:1 i definitivno se velikan iz Srbije nada dobrom uzvratu pred svojim navijačima.

Prvo poluvrijeme ovog duela bilo je poprilično siromašno, dok je drugi dio igre ponudio efikasniji nogomet. Sjajno je domaćin ušao u nastavak meča i već u 52. minutu je Bjoruft zatresao mrežu Zvezde za 1:0. Deset minuta kasnije Maatta iskorištava dodavanje Evjena i duplira prednost Bodo Glimta.

Tražio je srbijanski velikan pogodak i do njega konačno i stigao u 75. minutu. Strijelac za 2:1 bio je Mimović na asistenciju Hwanga. Do kraja više nije bilo mnogo uzbuđenja, pa će Norvežani u prijestolnicu Srbije stići sa pogotkom prednosti.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime