Barbarez pred okršaj ‘Zmajeva’ protiv Mađarske: Oni su sigurno bolji od nas, u svakom segmentu su veliki favoriti

100924Barbarez

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će na stadionu Puškaš Arena u Budimpešti odigrati utakmicu drugog kola Lige nacija, dok će rival biti selekcija Mađarske.

Nakon teškog poraza od Nizozemske rezultatom 5:2 u Eindhovenu, ‘Zmajevi’ su doputovali u Budimpeštu gdje će, nadamo se, pružiti puno bolju partiju i konačno doći do pozitivnog rezultata. Tome se nada i selektor Sergej Barbarez, koji je održao press konferenciju jučer.

“Najvažnije je da imamo neku svoju ideju, bez obzira s kim igramo, odnosno neki pravac kojim želimo da nastavimo i stvorimo. Naravno da ima stvari o kojima ćemo voditi računa kada igramo protiv Mađarske, jer su dobra reprezentacija i zaslužuju ogroman respekt. Oni su sigurno bolji od nas”, kazao je Barbarez.

Selektor reprezentacije Mađarske, Marco Rossi, nije želio preuzeti ulogu favorita u utakmici protiv BiH. Ipak, legendarni ‘Barba’ ih smatra velikim favoritom.

“Oni su igrali zadnje Evropsko prvenstvo i mene su oduševili igrom, trkačkim segmentom, imaju momke koji igraju u velikim klubovima. U svakom segmentu su veliki favoriti”, riječi su 52-godišnjaka na klupi ‘Zmajeva’.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime