VELIKI DON CARLO SREDIO! Ancelotti sve potvrdio, Real Madrid dobio potpis ‘najboljeg na svijetu’

230924Ancelotti

Nogometaši Real Madrida sutra na domaćem terenu dočekuju ekipu Alavesa, a danas je trener Carlo Ancelotti održao press konferenciju pred ovaj susret.

Naime, Carlo Ancelotti nije želio da predsjednik ‘Kraljevskog kluba’, Florentino Perez, pravi velike promjene u igračkom kadru i dovodi mnoga pojačanja zbog čega je Real na kraju tek potpisao Kyliana Mbappea i Endricka.

Dosta se špekulisalo da Madriđani žele posebno pojačati odbranu i bekovske pozicije, ali je italijanski stručnjak jasno poručio da to nije potrebno jer na raspolaganju ima dovoljno igrača koji mogu pokriti te pozicije.

Prethodnih sezona najviše problema Real je imao na poziciji lijevog beka zbog povreda koje je imao Ferland Mendy. Međutim, Francuz je sada ušao u igrački ritam i jako je bitan za igru prvaka Evrope.

Poznato je da Mendy sa klubom ima ugovor do kraja sezone i postavljalo se pitanje šta će s njim biti. No, Ancelotti je na današnjoj press konferenciji otkrio da je 29-godišnjak već produžio ugovor i da ostaje. Španski mediji vjeruju da ga je baš Italijan uspio nagovoriti na to.

“Tu je sve riješeno, on je već potpisao ugovor. Veoma smo sretni s Mendyjem i nema potrebe da nešto tu mijenjamo”, poručio je jasno ‘Don Carlo’.

Podsjećanja radi, Carlo Ancelotti je više puta Ferlanda Mendyja proglasio najboljim bekom svijeta, te je francuski reprezentativac za bivšeg kormilara Evertona očito nedodirljiv.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime