KAKAV TRIJUMF! Neuništivi Marin Čilić je ispisao nove stranice teniske povijesti

240924Cilic

Marin Čilić (ATP . 373.) osvojio je ATP turnir u kineskom Hangzhouu. U finalu je nadigrao domaćeg predstavnika Zhizhena Zhanga, 43. igrača svijeta.

Čilić je nakon sat i 53 minute igre nadigrao 7:6, 7:6 za svoju 21. titulu u karijeri. Bio je to dvoboj bez ijednog breaka, a Zhang je jedine dvije break-šanse imao u prvom gemu susreta. Čilić je u oba tie-breaka slavio 7:5.

Hvat je ovom pobjedom ispisao nove stranice teniske povijesti. Naime, postao je najlošije rangiran igrač u povijesti koji je osvojio ATP turnir.

Podsjetimo, Čilić se vratio nakon teške ozljede i duge stanke. Uoči ovog turnira nalazio se na 777. mjestu ATP liste, ali za nekoliko dana skočio je na 373. poziciju zahvaljujući plasmanu u polufinale Hangzhoua.

Ovo je prvi ATP trijumf za Čilića nakon januara prošle godine i prva ATP titula nakon 2021. Nakon toga su se zaredali njegovi problemi s ozljedama.

Nakon ovog velikog uspjeha Čilić bi trebao skočiti na 212. poziciju ATP liste. Naredni turnir na kojem će nastupiti je ATP Tokio.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime