Prva promjena pred Njemačku i Mađarsku! Barbarez jednog od prvotimaca šalje na klupu zbog iskusnog majstora

011024Barbarez

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u mjesecu oktobru igra dvije nove utakmice u Ligi nacija, a za očekivati je da selektor Sergej Barbarez napravi najmanje jednu ozbiljnu promjenu.

U mjesecu iza nas je nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine po drugi put u svojoj historiji započela takmičenje u elitnoj A diviziji Lige nacija. Prvo kolo donijelo je poraz od Nizozemske (5:2), dok je u drugom kolu osvojen bod protiv Mađarske (0:0).

Mjesec oktobar sada donosi nove dvije utakmice i to na domaćem terenu. Prvo će 11. oktobra na Bilinom polju gostovati Njemačka, a tri dana kasnije na isti stadion dolazi Mađarska.

Sergej Barbarez jučer je objavio spisak igrača na koje će računati i na njemu se skroz očekivano našlo ime iskusnog Seada Kolašinca. Defanzivac Atalante je zbog povreda propustio prve dvije reprezentativne akcije sa novim selektorom, a sada se vraća u prvih 11.

Naravno, to će ujedno značiti da će jedan od igrača koji su bili prvotimci u mečevima protiv Nizozemske i Mađarske morati na klupu. Amar Dedić i Jusuf Gazibegović su naizmjenično pokrili poziciju na lijevoj strani u odsustvu Kolašinca. No, sada će neko od njih da ustupi mjesto.

Prema trenutnoj formi za očekivati je da Sead Kolašinac uskoči umjesto Jusufa Gazibegovića u startnu postavu, dok bi se Amar Dedić trebao vratiti na desnu stranu.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime