Barbarez ekspresno reagovao! Povrijedio se jedan od najbitnijih igrača BiH, selektor već uputio naknadni poziv

061024Barbarez

Danas se u Austriji povrijedio Amar Dedić, a selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Sergej Barbarez, odmah je reagovao i uputio naknadni poziv.

Naime, za sutra je na Ilidži u Sarajevu zakazano okupljanje nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine pred nove utakmice i izazove u Ligi nacija. ‘Zmajevi’ će prvo 11. oktobra ugostiti Njemačku, a tri dana kasnije i Mađarsku.

Selektor Sergej Barbarez objavio je spisak nogometaša prije šest dana, ali se sada susreo sa prvim ozbiljnim problemom. Danas se na meču Sturma i Salzburga povrijedio Amar Dedić, te je morao napustiti igru u 57. minutu.

Osjetio je Dedić bol u butnom mišiću i zatražio pomoć, dok je klupa austrijskog velikana reagovala izmjenom i pitanje je da li će sjajni bek biti spreman za utakmice reprezentacije. Barbarez je tako brzo reagovao i uputio je naknadni poziv.

U redove nacinalnog tima pozvan je igrač NK Osijek, Nail Omerović. Ovaj 21-godišnjak je u aktuelnoj sezoni za svoj klub upisao 13 nastupa, a selektor ‘Zmajeva’ ga je, podsjećanja radi, zvao i u junu za mečeve s Engleskom i Italijom.

Protiv Njemačke i Mađarske će se Omerović sasvim sigurno nadati debiju za A tim. Do sada je osam puta nastupio za U-21 i tri puta za U-19 reprezentaciju BiH.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime