Sjajne vijesti iz Madrida za Real, ali i reprezentaciju Bosne i Hercegovine: Džanan Musa se oporavio od povrede!

231024Musa

Iz Madrida su stigle sjajne vijesti za Real, ali i za košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a tiču se povrede Džanana Muse.

Prije tri dana se Musa povrijedio na utakmici španske Endesa lige u kojoj je njegov Real Madrid deklasirao Gironu rezultatom 95:67. Naime, bh. košarkaša je u šutu za tri poena faulirao protivnički igrač, dok je on ružno doskočio i tom prilikom povrijedio skočni zglob.

Nakon susreta su svi u Realu bili zabrinuti, a trener je istakao da s nestrpljenjem čeka ljekarske preglede, te da se nada da će se Musa uspjeti oporaviti što je prije moguće.

Srećom, ispostavilo se da povreda nije teže prirode, pa je Džanan već danas trenirao s ostatkom ekipe Reala. Nema sumnje da je ovo dobra vijest i za reprezentaciju BiH koju za mjesec očekuje ključni dvomeč protiv Hrvatske u okviru kvalifikacija za Eurobasket 2025. godine.

Ovaj sjajni 25-godišnjak najvjerovatnije neće igrati u prvom duelu u Hrvatskoj 21. novembra jer će istog dana Real Madrid dočekati berlinsku Albu, što bi ujedno značilo da i Hrvati neće moći računati na Marija Hezonju, ali i na Antu Žižića i Danka Brankovića.

Musa bi tako mogao bez problema zaigrati u duelu sa Hrvatskom koji će se igrati u Bosni i Hercegovini 24. novembra s obzirom da Madriđani naredni euroligaški meč imaju tek 29. novembra, kada je zakazan veliki derbi protiv Barcelone.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime