Milwaukee u finalu Istoka nakon 18 godina, slavlje Warriorsa!

Milwaukee Bucks plasirali su se u finale Istočne konferencije svladavši u petoj utakmici Boston Celtics sa 116:91.

Bucksi su slavili u petoj utakmici polufinala Istoka sa 116:91 i ovo im je prvo konferencijsko finale od 2001. godine. U finalu ih čeka bolji iz dvoboja između Toronto Raptorsa i Philadelphia 76ersa koji šestu utakmicu igraju u četvrtak u Philadelphiji.

Bucksi su najbolja momčad regularne sezone, a sinoć ih je predvodio sjajni Giannis Antetokounmpo s 20 koševa, a Khris Middleton i Eric Bledsoe su dodali 19, odnosno 18 koševa. Kod Celticsa je najbolji bio Kyrie Irving sa 15 koševa.

https://www.youtube.com/watch?v=sBhZh7waJVU

Golden State Warriors su poveli 3:2 u seriji na četiri pobjede nakon što su na domaćem parketu sa 104:99 pobijedili Houston Rocketse. Warriorsi će prvu priliku za plasman u finale Zapadne konferencije imati u šestoj utakmici koja se igra u petak u Houstonu.

Nakon što su Rocketsi nadoknadili zaostatak od 20 koševa i poveli pred kraj treće četvrtine, a Kevin Durant završio u svlačionici zbog ozljede mišića lista, Warriorsi su ipak uspjeli utakmicu okrenuti u svoju korist.

Houston se najbliže približio nakon Hardenovog polaganja 18.6 sekundi prije kraja prije nego je Thompson zabio koš polaganjem 4.1 sekundu prije kraja. Thompson je utakmicu završio sa 27 koševa, Steph Curry je dodao 25.

Harden je bio najbolji strijelac utakmice i Houstona sa 31 košem.

https://www.youtube.com/watch?v=LnNOuXUS-Xg