TENISKI FANATIK: Rafael Nadal i njegovi neobični rituali!

Španjolski tenisač Rafael Nadal danas je osvojio Roland Garros po 12. put u karijeri, što mu je ukupno 18. Grand Slam naslov.

U reprizi prošlogodišnjeg finala u Roland Garrosu 33-godišnji “kralj zemlje” ponovno je nadigrao 25-godišnjeg Austrijanca Dominica Thiema sa 6:3, 5:7, 6:1, 6:1 nakon tri sata i jedne minute igre.

Nadal je postao prvi u povijesti koji je u pojedinačnoj konkurenciji 12 puta osvojio jedan od četiri Grand Slam trofeja. Do danas je dijelio taj rekord s legendarnom Australkom Margaret Court koja je 11 puta osvajala Australian Open.

Španjolski tenisač je poseban u svakom pogledu, a mnogi od vas su sigurno primijetili njegove neobične rituale. Nadal je rob svojih rituala, a neki će u šali reći da je i u tome apsolutni prvak.

Nadal će svaki put ugaziti u teren s desnom nogom. Nakon toga će poravnati ručnike i stolice. Njegove bočice dijagonalno su poredane na terenu, zatim otvara prvu, malo pije i vrati je točno na mjesto, a onda slijedi ista stvar i s preostalima.

Prije nego što meč počne, sudac i protivnik uvijek njega moraju čekati. Spomenute bočice daje skupljaču loptica za hladnjak. Energetski gel uvijek jede na isti način. Skače uz mrežu dok sudac baca novčić.