Ancelottijeva savršena postava bez zvijezde koja nije navikla na ignorisanje

Proslavljeni nogometni stručnjak Carlo Ancelotti je baš kao i Jose Mourinho prije par dana izabrao savršenu postavu od igrača koje je trenirao u karijeri.

Legendarni Italijan je kroz bogatu trenersku karijeru sa klupe predovodio najveću “kremu” nogometnih zvijezda i sasvim sigurno mu nije bilo jednostavno.

Milan, Chelsea i Real Madrid samo su neki od klubova u kojima je trener bio 60-godišnji stručnjak, a u savršenoj postavi je očekivano najviše igrača iz Milana.

Na golu je Buffon kojeg je trenirao u Juventusu, u odbrani Rossoneri Maldini, Thiago Silva i Cafu uz dugogodišnjeg kapitena Chelseaja Johna Terryja.

Vezni red čine Kaka i Pirlo, dvojac iz Milana, ali i Zinedine Zidane s obzirom da je nastupao za Juventus kojeg je on predvodio s klupe. Frank Lampard je kompletirao izuzetno moćnu sredinu terena.

Iako je u karijeri dirigovao mnogim napadačima, Ancelotti se odlučio za Ibrahimovića i Schevchenka, također ćlana nekada moćnog milanskog velikana.

U postavi svoje mjesto nije pronašao Cristiano Ronaldo koji je vjerovatno ovo zapamtio nekadašnjem treneru bez obzira što se radi o manje važnoj stvari.

Portugalac je sa Italijanom sarađivao za vrijeme nastupanja za Real Madrid.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime