Aktivno ga je pripremao dvije godine: Southgate protiv Francuske aktivira ‘Anti-Mbappé’ plan

SouthgateMbappe

Utakmica između Francuske i Engleske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva je bez konkurencije ‘finale prije finala’ na smotri u Kataru.

Dvije nogometne velesile odmjerit će snage na Al-Bayt stadionu u subotu sa početkom od 20:00 sati, a u centru pažnje je Kylian Mbappé.

Francuz je najbolji i najraspoloženiji strijelac tutnira u Kataru i s razlogom je najveća prijetnja ‘Gordi Albionu’.

No, Independent prenosi kako je Gareth Southgate sa saradnicima spreman aktivirati tzv. ‘Anti-Mbappé‘ plan koji će neutralisati učinak najopasnije prijetnje po njihov gol. Plan je u pripremi još dvije godine unazad.

Englezi vjeruju da će Mbappéa najviše koštati slabija igra u defanzivi i s tim u vezi je pripremljena zanimljiva taktika u koju se polažu velike nade.

Ispred brzonogog Francuza bit će postavljen i jedan nogometaš sa izraženim napadačkim sposobnostima, te će tako Mbappé biti primoran spuštati se niže svom golu.

Na taj način Englezi će konstantno vršiti pritisak u posjedu upravo na zvijezdu PSG-a kako bi ona imala manje snage i učinka na drugom dijelu terena, odnosno ispred njihovog gola.

Ipak, ostaje da vidimo kako na to gleda Didier Deschamps i koju je soluciju po tom pitanju i on pripremio. Brojimo stino do velikog okršaja i šahovske partije.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime