ALARM NA ETIHADU! Guardiola zna nešto više, navijačima i svima u klubu je poručio kako dolaze loša vremena za City

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola poslao je upozorenje i molbu navijačima svog kluba uz najavu loših vremena na Etihadu.

Guardiola je uspio ispisati historiju s Manchester Cityjem osvojivši trostruku krunu prošle sezone, tri najveća takmičenja u kojima je klub zaigrao (Liga prvaka, Premier liga i FA Cup). To je pošlo za rukom samo još njihovom rivalu Manchester Unitedu u historiji.

Sada španski strateg najavljuje dolazak težih vremena. Poručio je kako “nije normalno osvajati tolike trofeje”, te je poslao upozorenje navijačima.

“Osvojili smo mnogo toga, a u budućnosti morate shvatiti da je to bio izuzetak. Nije normalno osvajati triple-krune, pet titula Premier lige u šest godina… Nastavite uživati, ali kada dođu loša vremena ove ili sljedeće sezone, morate biti uz nas”, rekao je Guardiola.

Ova vijest dolazi nekoliko dana nakon što je zakazano “suđenje stoljeća” u svijetu nogometa, kako su ga nazvali engleski mediji. ‘Građani’ će na sud zbog 115 tački optužnice za kršenje finansijskog fair-playa (FFP).

Dvije strane dogovorile su termin izlaska Cityja na sud, a to će se dogoditi u jesen 2024. godine. Da li su to ta loša vremena koja Guardiola spominje, jedan je način da saznamo.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime