ALARMANTNO NA ANFIELDU: Vlasnici Liverpoola prodaju engleskog velikana, a od cifre koju traže mnogi će dobiti ‘gčavobolju’

071122Liverpool

Šokantne vijesti za navijače Liverpoola prenio je danas jedan od najpozdanijih engleskih novinara David Ornstein, a radi se o tome da je vlasnik kluba odlučio prodati isti.

Ekipa Liverpoola je u posljednjih nekoliko sezona ostvarila zaista sjajne rezultate, posebno se tu misli na period od dolaska Jurgena Kloppa.

Njemački nogometni stručnjak je navodno uvijek imao fantastičan odnos sa vlasnikom kluba, te mu je ovaj ispunjavao želje i dovodio pojačanja koja je htio.

Navijači ‘Redsa’ su u sasvim opravdanom strahu i izuzetno su zabrinuti ko će biti naredni gazda voljenog tima. Posebno, uzimajući u obzir da se sve ovo iznenada dogodilo i niko ne zna pravi razlog.

Međutim, posebnu pažnju izazvala je cifra koju traži Fenway Sports Group, američka grupacija u čijem je vlasništvu Liverpool. Naime radi se o 4,25 milijardi funti, što je čak 14 puta više od cijene za koju su kupili klub 2010. godine.

Ostaje još da vidimo hoće li sve ovo uticati na nogometaše i samog Kloppa u narednom periodu, dok i sam ovakav potez jasno pokazuje da nešto ne fukncioniše..

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime