Avantura Erika ten Haga u Amsterdamu je i službeno završena: Ajax objavio ime novog trenera!

130522Schreuder-Ajax

Avantura Erika ten Haga na klupi Ajaxa je završena. Od amsterdamskog velikana Ten Hag se oprostio na najbolji mogući način – osvajanjem naslova nizozemskog prvaka.

Za Ten Haga sada slijedi daleko veći izazov, a to je treniranje Manchester Uniteda. Tamo će naslijediti Ralfa Rangnicka koji će postati izbornik austrijske reprezentacije.

Ajax je u međuvremenu službeno objavio ime Ten Hagovog nasljednika, a to će biti Alfred Schreuder, aktualni trener Club Bruggea.

Svjesni smo da je Alfred taktički jako moćan trener i da ima odličnu podlogu za svestrane treninge“, kazao je izvršni direktor Ajaxa Edwin van der Sar i dodao:

Posljednjih sezona stekao je iskustvo kao glavni trener i pomoćni trener u vrhunskim klubovima u različitim zemljama. Uvjereni smo da može nastaviti put kojim smo krenuli s Ajaxom prije nekoliko godina i u Eredivisie i u Ligu prvaka.

Schreuder je karijeru počeo kao pomoćni trener u Vitesseu, pomoćnik je bio i u Twenteu prije nego što je preuzeo taj klub, nakon toga je radio kao pomoćnik u Hoffenheimu i Ajaxu, pa samostalno vodio Hoffenheim na 33 utakmice.

Nakon toga je bio pomoćnik Ronalda Koemana u Barceloni, a od početkom ove godine preuzeo je kormilo Club Bruggea kojeg je vodio na 19 utakmica.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime